Přeskočit na obsah
Domů » Blog » Zateplení polyuretanovou pěnou

Zateplení polyuretanovou pěnou

Co děláme:

Tepelná izolace pomocí polyuretanové pěny

Vysoká izolační schopnost polyuretanové pěny, má velmi účinnou tepelnou izolaci díky nízkému koeficientu tepelné vodivosti. Tato vlastnost je umožněna díky prostorové struktuře pěny, která se skládá z malých uzavřených buněk.

Tato struktura se nemění, a proto jsou izolační vlastnosti zachovány po mnoho let při dlouhodobé úspoře značných energetických nákladů.

Mnohaleté zkušenosti: Pěnový polyuretan se ve světě osvědčil jako účinný izolační materiál již více než třicet let, zkušenosti jsou doprovázeny výzkumem a vývojem pro neustálé zlepšování výrobků.

Nízká nasákavost pěnového polyuretanu se vyznačuje velmi vysokým procentem uzavřených buněk. Tato vlastnost mu dává jak dobré tepelně izolační vlastnosti, tak velmi nízkou nasákavost, která se v průběhu času nemění. Nízká nasákavost zajišťuje účinnost a kvalitu tepelné izolace i při vystavení vlhkosti a vodě. Důkazy o této schopnosti lze nalézt ve vojenských aplikacích, kde se polyuretan používá k dodání vztlaku těžkým plavidlům.

Pěnový polyuretan je chráněn a není vystaven slunci, je odolný vůči povětrnostním vlivům a může fungovat beze změny svých vlastností po celá léta. Na rozdíl od jiných izolačních materiálů polyuretan „neklouže“ a v průběhu let nemění své rozměry.

Izolační plášť získaný pomocí polyuretanového nástřiku je souvislý a bez zlomů a mezer, což zabraňuje vzniku „tepelných mostů“ a napomáhá rovnoměrnosti izolace a prevenci kondenzace. To je na rozdíl od způsobu izolace pomocí panelů, u kterého není možné se vyhnout mezerám mezi panely.

Stříkaný polyuretan se nanáší velmi rychle a v množství stovek a tisíců metrů čtverečních za pracovní den, čímž dochází k výrazným finančním úsporám.

Stříkaný polyuretan lze aplikovat na ploché nebo klenuté stěny, stejně jako vyplňování prostor mezi dvojitými stěnami, mezi stěnou a kamenným obkladovým systémem atd.

Flexibilita aplikace umožňuje také nástřik pro izolaci potrubí a další komplexní systémy.

Stříkaný polyuretan má dobrou mechanickou pevnost jak v tlaku, tak v tahu. To umožňuje aplikovat požadované dokončovací krytiny jak na stěny, tak na střechy, za předpokladu, že aplikace je provedena podle specifikací a požadavků.

Díky vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem polyuretanu lze použít menší vrstvy, čímž se ušetří na tloušťce stěn a zůstane více prostoru pro bydlení a užívání nájemníky.

Požární bezpečnost: polyuretanová pěna vyráběná naší společností má požární klasifikaci podobnou a dokonce vyšší než ostatní polymerní izolační pěny (!) a splňuje všechny požadavky požární bezpečnosti.

Ekologická kvalita

Energie ušetřená díky účinné a dlouhodobé tepelné izolaci pěnového polyuretanu je desetkrát vyšší než energie investovaná do jeho výroby. Tímto způsobem polyuretan přispívá k úspoře energie, snížení spotřeby znečišťujících paliv a zachování kvality životního prostředí.

Udržitelné řešení

Spotřeba polyuretanu pro tepelnou izolaci se po celém světě zvýšila, zejména ve vyspělých zemích, díky pochopení, že účinná tepelná izolace umožňuje v průběhu let značné úspory přírodních zdrojů, znečištění životního prostředí a ekonomických nákladů. Pro zateplení budov se obvykle stříká tuhý polyuretan ze série IN, který se nanese během několika sekund a nabobtná přibližně 25krát svůj objem kapaliny. Nástřik umožňuje vytvořit velmi efektivní a hospodárný postup izolace, který zabraňuje tepelným mostům (mostům chladu) a přispívá k utěsnění a zabránění kondenzaci.

Izoluje a chrání

Kombinace výše uvedených vlastností poskytuje nejúčinnější izolační materiál, který je také nejekonomičtější. Použití polyuretanu zahrnuje mimo jiné: Izolace stěn, střech a podlah (viz specifikace). Rekonstrukce stávajících domů. Izolace střech v průmyslových objektech. Je důležité si uvědomit, že tímto způsobem dochází ke snížení rizika způsobeného azbestovými střechami, protože polyuretan střechu slepí a vytvoří přepážku mezi azbestem a lidmi. Izolace kurníků a zemědělských objektů. Izolace chladíren, balíren. Izolace nákladních vozů pro distribuci potravin. Izolace domácích a průmyslových ledniček, chladičů a další. Izolace systémů pro ohřev vody a solární energie (kotle a solární kolektory).

Tepelné vlastnosti přijatelných konstrukčních materiálů

Materiál Maximální hmotnost (kg na metr krychlový) Výpočtová měrná tepelná vodivost *W/m°C (λ) Beton 2400 2,10 Žehlení 500 0,16 Skleněná vata/kameny > 25 0,16 Pěnový polystyren 15-30 0,04 Tuhá polyuretanová pěna > 27 0,03 Stříkaná polyuretanová pěna > 27 0,03 Tepelná omítka 11105 Explite.06 <06 <1105 Explite.000 * Vypočtená vodivost je hodnota sloužící k výpočtu tepelně izolačních vlastností podle normy a zohledňuje obsah vody v materiálu při jeho praktickém použití.

Jeden z nelepších materiálů

Je třeba poznamenat, že naměřené hodnoty tepelné vodivosti pěn vyráběných polyuretanovou společností jsou ještě nižší než vypočtená hodnota používaná normou, jak je vidět na testovacích datech provedených v laboratořích společnosti Bayer, která vede na světovém trhu s polyuretany. Níže je zkušební certifikát (vzorek polyuretanu je označen LEU-2147 -SH9-5): Porovnání izolační schopnosti běžných stavebních materiálů (údaje o tepelné vodivosti dle testu laboratoří Bayer

Chcete zateplit?

Vyplňte dotazník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *